Elektromagnetne brave
HOME
VIDEX PROGRAM
FONEL PROIZVODI
O NAMA
KONTAKT
Na temelju višegodišnjih iskustava u  dizajniranja portafonskih i videofonskih sustava, zaključili smo kako uobičajene elektromehaničke brave "zujalice" nisu dorasle zadatku na stambenim zgradama. Iskustvo je pokazalo da što zbog nekvalitetnih brava na tržištu, zbog ulaznih vrata u lošem stanju, nebrige stanara ili vandalizma (a često i utjecaja vremena i temperature) vrata ulaznih zgrada i dalje ostaju otključana. Time sam portafonski/videofonski sustav gubi svrhu.

Zbog toga smo se odlučili na kvalitetnije rješenje. Konstrukciju vlastitog modela elektromagnetne brave, poznate i kao "MAGLOCK".

Elektromagnetne brave se od elektromehaničkih brava razlikuju po principu rada. Iako i jedna i druga vrsta koristi elektromagnet razlika je u načinu "zaključavanja".
Elektromehaničke brave zaključavaju mehaničkom blokadom, rezom i sl. dok elektromagnetne brave  zaključavaju silom držanja elektromagnetnog polja.

Elektromagnetne brave, da bi bile zaključane, zahtijevaju stalnu prisutnost električnog napona. Nemaju pokretnih dijelova, ne zahtijevaju održavanje  i neće se zaglaviti u slučaju pritiska na vrata zbog panike.

Robustne su konstrukcije i predviđene su za dugogodišnji rad. I što je najbitnije, osigurat će da su ulazna vrata uvijek zaključana.
MAGNA 500B komplet
Komplet čine novi elektromagnet s kotvom i ugradnim Z profilom, EMLOC BR-om i tipka za izlaz TS12 ili TM12. Prikladan je za ugradnju u sklopu portafonskih i videofonskih sustava te sustava kontrole ulaska VIDEX ali i drugih proizvođača.
Elektromagnet radi na 12V DC uz struju oko 600mA. Sila držanja elektromagneta je cca 5300 N (540 Kg). Jezgra elektromagneta izrađena je od solidnog komada i zalivena posebnom smolom što mu daje posebnu otpornost na opterećenje i pokušaje otvaranja silom.

Kotva je učvršćena na podesivom Z profilu koji omogućuje ugradnju na SVAKI TIP VRATA bilo da se otvaraju prema van ili unutra.
Tijelo elektromagneta izrađeno je od posebne legure i termički obrađeno. Elektromagnet se postavlja na vrata (ili okvir vrata) učvršćenjem s 2 vijka M6 i 2 inox konus matice.

Elektromagnet dolazi sa 2.5 ili 1.5m specijalnog flexi kabela

Dimenzija elektromagneta je 224 x 48 x 28mm.
Z profil za ugradnju kotve elektromagneta je konstruiran kao univerzalni element koji omogućuje jednostavnu ugradnju ove brave. Omogućuje podešavanje kotve po visini ovisno o tipu vrata kao i podešavanje lijevo-desno.

Za pričvršćenje Z profila koriste se vijci M6 sa inox konus maticama (tako da se ne može neovlašteno ukloniti) ili one-way vijci za drvo i lim koji se ne mogu odviti. Kotva je pričvršćena
na Z profil M8 vijkom i konus maticom ali tako da se može gibati što omogućuje prilagodbu i na deformiranim drvenim vratima.

Z profil, kao i kotva, imaju antikorozivnu zaštitu.
EMLOC BR je elektronički sklop koji objedinjuje 4 uređaja: stabilizirani ispravljač 12V 1A, sučelje za upravljanje bravom putem portafonskih ili videofonskih uređaja, generator poziva za 1+n i 4+n portafonske sustave te poluvodički izlaz snage za uključivanje i isključivanje elektromagneta.
Ovaj uređaj je predviđen i za prihvat sklopova za rezervno napajanje koji omogućuju rad brave i nakon nestanka električne energije.

U sklopu EMLOC BR je i trafo tipa TR140-10 sa resetabilnim osiguračem

EMLOC BR smješten je u bijeli čelični ormarić dimenzija 220 x 200 x 76 mm.
za dodatne informacije, prospekte i cijene obratite se na info@fonel.hr ili 031 627 292
MAGNA500 primjer1
MAGNA500 ugradnja
EMLOCBR uputa1